Krievijas siers

Krievijas siers

60 dienas nogatavinātam Krievijas sieram gatavināšanās procesā iztvaiko mitrums un siers iegūst izteiksmīgāku un spēcīgāku garšu, kas ir nedaudz skābeni sāļa. Tilsiter jeb Krievijas siers ir vidēji ciets siers, ko gatavo no govs piena. Tā garša ir sāļi skābena, bet pēcgaršā jūtams pikantums sevišķi, ja siers gatavināts ilgāk nekā standarta 35 dienas. Sieram raksturīga gaiši dzeltena krāsa un nelielas neregulāras formas acis. Tilsiter siers plaši izmantojams siera salātos, burgeros un citur.

Siera saderība

Dzērieni

Chardonnay
pinot gris
tumšais alus
angļu Eils

Gaļa un maize

rudzu maize
cūkgaļa

Augļi un dārzeņi

tomāti
grillēti dārzeņi

Citi Holandes un Krievijas sieri

Skatīties pārējos sierus