Reserve

Reserve

Reserve ir pirmais Trikāta cietais siers. Reizē tas iespējams ir pirmais siers Latvijā, kas gatavots pēc Šveices klasiskā cietā siera Grijē (Gruyere) receptes. Pateicoties 8 mēnešus ilgam nogatavināšanas procesam Reserve ir ieguvis izteikti piesātinātu un robustu garšu. Spēcīgo siera garšu vislabāk izbaudīt siera platēs, ēdot sieru vienu pašu vai kombinējot ar valriekstiem un augļu maizi. No dzērieniem vislabāk Reserve papildinat ar vieglu Dole vai Burgundijas sarkanvīnu. Spēcīgākai garšas notij ēdienos izmēģiniet Reserve kā piedevu pastās, salātos, pie dārzeņiem un mērcēm, bet īsteniem gardēžiem iesakām to izbaudīt tā, kā to dara paši šveicieši – pagatavojot fondī.

Siera saderība

Dzērieni

Chardonnay
Valpolicella Superiore
Crianza
Pinot Noir

Gaļa un maize

salami
rupjmaize ar žāvētiem augļiem

Augļi un dārzeņi

valrieksti
sarkanie āboli
vīnogas
bumbieri