Ražotne

„Latvijas piens” rūpnīcas pirmā kārta darbu sāka 2012.gada 21. jūnijā ar krējuma un vājpiena koncentrāta ražošanu. Līdz ar rūpnīcas otrās kārtas palaišanu 2013.gada sākumā, sortiments tiks paplašināts ar dažādiem nogatavināto un svaigo sieru veidiem.

 

„Latvijas piens” šobrīd ir vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas ražo vājpiena koncentrātu, izmantojot membrānu tehnoloģiju. Šīs tehnoloģijas pamatā ir reversās osmozes princips, kur ar īpašu membrānu palīdzību četrkārtīgi tiek samazināts ūdens daudzums vājpienā.

Šveices uzņēmuma «MMS» radītā vājpiena koncentrāta ražošanas tehnnoloģija ir viena no modernākajām pasaulē un nodrošina visu pienā esošo vērtīgo vielu saglabāšanos industriālajā galaproduktā – vājpiena koncentrātā. Vienlaikus ar siera iekārtās uzņēmumā tiks iedarbināta ultrafiltrācijas iekārta, kas dod iespēju pārstrādāt sieru sūkalas, iegūstot sūkalu proteīnu un sūkalu koncentrātu.

 

Šobrīd ražotnē tiek pieņemtas un pasterizētas vidēji:

  • 73 000 tonnas piena gadā;
  • 6200 tonnas piena mēnesī;
  • 206 tonnas diennaktī.

 

Maksimālā ražotnes piena pieņemšanas un pasterizēšanas jauda ir 109 000 tonnas gadā.

360° Tūre ražotnē