Industriālie produkti

Papildus siera ražošanai Latvijas Piens piedāvā industriālo piena produktu ražošanu. Šobrīd esam vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas ražo industriālos piena produktus,  izmantojot membrānu tehnoloģiju.
Šīs tehnoloģijas pamatā ir reversās osmozes princips, kur ar īpašu membrānu palīdzību četrkārtīgi tiek samazināts ūdens daudzums pienā, vienlaikus nodrošinot visu pienā esošo vērtīgo vielu saglabāšanos industriālajā galaproduktā. Industriālie produkti pielietojams tālākai pārstrādei, visplašāk siera, saldējuma u.c. produktu ražošanā.

Šķidrais sūkalu olbaltumu koncentrāts 65

Olbaltumu atdalīšana no sūkalām izmantojot ultrafiltrācijas tehnoloģiju, kas sniedz iespēju vērtīgās olbaltumvielas atdalīt ne tikai no sūkalām, bet arī sūkalās esošās laktozes un sāls.

Šķidrais saldo sūkalu koncentrāts

Šķidrs piena produkts iegūts no svaigām sūkalām, daļēji tajās samazinot ūdens daudzumu. Saldās sūkalas ir siera blakusprodukts, kas radies siera ražošanas procesā.

Šķidrais vājpiena koncentrāts

Sausnas saturs 36%
Ražots no vājpiena pielietojot reversās osmozes membrānas tehnoloģiju.

Laktozes permeāts

Augstas laktozes koncentrācijas piena sastāvdaļa, kas ražota atdalot sūkalās esošo laktozi no olbaltumvielām un
citām cietvielām.

Krējums

Tauku saturs sausnā 40%
Augstas kvalitātes piena produkts, kas var tikt izmantots tālākai apstrādei sviesta un saldā krējuma ražošanā.

Saldkrējuma sviests

Tauku saturs sausnā 82,5%
Tīrs un dabisks piena produkts, kas pieejams gan svaigā, gan
saldētā veidā.