Emmental

Emmental

Klasiskais Emmental ar nedaudz saldenu riekstainu garšu un aromātu, kā arī izteiktu acojumu. Emmental siers ļoti labi kūst, tāpēc to izvēlas grilētu ēdienu papildināšanai un ceptiem ēdieniem, kuros nepieciešams siers. To ēd šķēlītēs, gabaliņos, kā arī iekļauj siera platēs. Emmental var izmantot sākot ar siera suflē un pīrāgu gatavošanu, beidzot ar salātiem un sviestmaizēm.

Siera saderība

Dzērieni

Syrah/Shiraz
Malbec
gaišais alus
Cēsu Pilsener
kviešu alus

Gaļa un maize

vistas un tītara gaļa
cūkgaļa
pilngraudu un kviešu maize

Augļi un dārzeņi

āboli
žāvēti augļi
aprikozes
dārzeņi
bumbieri
spināti